Tegnap nekiestem a főzésnek.A nejem mákosgubát csinált a kisebbeknek,én meg a család felnőtt tagjai részére igazi slambucot gyártottam.A Timcsike kívánságára!-de már üzente,hogy finom volt.Még maradt rengeteg belőle,mert kb. 15 literes fazékkal főztem.A slambuc készítése nagy odafigyelést igényel,mert nem nagyon szabad kavargatni,mert a tészttát amikor hozátesszük a krumplihoz,akkor a krumli főzés közben összetörhet.A nagyapám készítette ezt a különlegességet bográcsban.A bográcsban rotyogó ételt csak rázni szabad nem kavarni.Ez ismerős szöveg!!!Na szóval ez a kaja roppant egyszerűen elkészíthető és eredeti Magyar étel.Nagyon régi étel mert nálunk a pásztorok és a juhászok ezt főzték maguknak a szabad ég alatt bográcsban.Több neve is van:Slambuc-Öhöm-öreg lebbencs-Betyáros-Tésztakása.Na mindegy.Mindenesetre az én kedvenc ételem.Egy dolgot nem szeretek a tésztával csinálni:-megpirítani.Úgy meg sem eszem.A tészta megpirítva za ételben mindig a lebbencslevesre emlékeztet.Tegye bele úgy aki szereti.Én füstölt szalonnával és füstöltkolbásszal szeretem,meg egyébként az egész családom is.
2010.03.10. 11:32 Fishman
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://angler.blog.hu/api/trackback/id/tr66121089
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
picy 2010.03.10. 14:48:18
Olyat még nem ettem:) De biztosan nagyon finom!
Angler 2010.03.10. 15:01:30
Szerintem nagyon fincsi.A neten rengeteg fajta recept van róla.De a tésztát ne piristd meg ha csinálsz ilyet.Nekem saját öregapám receptje van meg,az szerint csinálom.
Fru 2010.03.10. 15:48:20
Nagyon jó. Én is csináltam már bográcsban. Apumtól tanultam, ő nagyon jól tudja a bográcsos kajákat elkészíteni, s jó párszor főztem már én is bográcsban. :)
Angler 2010.03.10. 16:14:07
Nagyon jó kajákat lehet benne készíteni az biztos.Nyáron ha pecázni megyünk,néha viszünk bográcsot magunkkal és egy két jó ételt elkészítünk.
