Úgy gondoltam most már írok egy pár sort,mert tegnap sem írtam semmit.Ez így nem jó,mert akarok,csak elmegy az időm másra amikor a neten vagyok.De hát én mindig fent vagyok.Általában.Írni akartam a tegnap készített kakas levesemről meg a kakapörköltemről,de nem sikerült nembaj most pótolom.Hát jó öreg volt az a kakas.Egész délelőtt a leves húst főztem,mire megpuhult aztán bele a zöldség,és gyönyörű aranysárga lett,pedig nem sok hús volt benne,mert 1 db kakast főztem meg levesnek meg pörinek.Jó zsugori vagyok mi? Egy négyfős családnak egy kakas? Elárulom,hogy ketten ettünk belőle a nejemmel.Nem győztem bezsebelni a gratulációkat.A pörköltet én úgy hívom,hogy ragadós pöri.Mikor elkezdtem főzni a húst, nem öntöttem alá,csak 1,5 dl vizet,és amikor elfőtte utána is öntöttem alá ugyanennyit,és ezt addig ismételgettem amíg megpuhult a hús.Természetesen addig kell főzni amíg egy kicsit leragad,azért ragadós pöri.A világ legfinomabb étele,szerintem.A magyar kaják egyébként is bármilyen nemzet ételét verik.Gyakorlatilag azt tudni kell,hogy a kakas húsa keményebb mint a tyúké,és nem is annyira vizes,de viszont minél öregebb annál tovább kell főzni.Egyébként én a tyúkpöri alá nem is öntök vizet,viszont lehet trükközni ezekkel az ételekkel.Nekem a kedvenc ételem a kakas pöri.Ez nálam a favorit, s veri a mezőnyt.Van még egy ami a kedvencem,az pedig a juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával.Megállja a helyét.A család mindig valamilyen pörkölt mellé fogyasztja.Most ennyit.
2010.01.21. 10:52 Fishman
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://angler.blog.hu/api/trackback/id/tr876121367
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
